sobota, 4 lutego 2017

Zupa rybna


Składniki:
  • 300 g filetów z pstrąga
  • 1 cebula, pokrojona w kostkę
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w paski
  • oliwa z oliwek
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
  • 1 puszka pomidorów
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 1,5-2 szklanki wody
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 ziemniaki, pokrojone w kostkę
  • sól, pieprz, cukier
  • natka pietruszki
Filety umyć, osuszyć, pozbawić ewentualnych ości.
Cebulę i paprykę przesmażyć na oliwie z oliwek. Dodać białe wino, odparować. Dodać pomidory, mleczko kokosowe, koncentrat pomidorowy oraz wodę. Gotować około 10 minut. Dodać ziemniaki i gotować kolejne 15- 20 min. Zupę doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Na sam koniec włożyć filety i gotować około 5 minut. Zupę podawać z natką pietruszki.

Przepis pochodzi z książki Lidla "Ryby są super".

2 komentarze:

  1. już po składnikach widzę, że jest smaczna:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepyszna ja jeszcze robilam z tego przepisu - https://conaobiad.com.pl/przepis/zupa-rybna-z-pomidorami/ i tez mi wyszła bardzo dobra

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...