czwartek, 5 lutego 2015

Makaron z ciecierzycą w sosie pomidorowym


Obiad, którego przygotowanie zajmie Ci maksymalnie 15 minut :)


Składniki na 2 porcje:
  • 100 g ulubionego makaronu
  • 1 puszka pomidorów
  • 1/2 puszki cieciorki
  • 30 g fety lub więcej wg preferencji
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • masło klarowane
  • bazylia, oregano, tymianek (świeże bądź suszone)
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • szczypta chilli
  • sól, pieprz
  • odrobina cukru

Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać masło klarowane. Zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać chilli, słodką paprykę, tymianek, bazylię, oregano i pomidory. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Smażyć przez 5 minut. Dodać cieciorkę i smażyć kolejne 5 minut. Na talerze nałożyć makaron, polać sosem, posypać pokruszoną fetą. Gotowe!



1 komentarz:

  1. pomysłowe połączenie;) muszę wypróbować;) a zapraszam na ''ZAPIEKANKĘ BROKUŁOWĄ''
    http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/04/zapiekanka-brokuowa-pod-beszamelem.html
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...