wtorek, 17 czerwca 2014

Koktajl szpinakowo-kokosowy


Kolejny zielony koktajl ze szpinakiem w roli głównej. Tym razem z mleczkiem kokosowym, które jest tutaj  wyraźne wyczuwalne. Polecam wypróbowanie takiego zestawienia.


Składniki na 1 porcję:
przepis zmodyfikowany z Kwestii Smaku
  • duża garść szpinaku
  • 1 banan
  • 1 mała puszka mleczka kokosowego (165 ml)
  • cukier (opcjonalnie)

Banan obrać ze skórki, pokroić na większe kawałki. Wraz ze szpinakiem i mleczkiem kokosowym włożyć do blendera i zmiksować na gładką konsystencję.

 

2 komentarze:

  1. Ooo takiego jeszcze nie piłam! :-) Zapisuję do wypróbowania :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. mdły musi być, chyba przepis indyjski albo jakaś kuchnia tajska, bo oni mieszają mleczko kokosowe nawet z mięsem. Jak dla mnie mleko kokosowe pasuje tylko na słodko...

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...